II. FORUM MedTech Slovenija

28. in 29. september 2023

NOVICE

Znana je letošnja rdeča nit FORUMA MedTech Slovenija!

28. in 29. septembra se bo v Ljubljani odvijal dvodnevni dogodek Forum MedTech Slovenija, posvečen razpravi o dostopni in enakovredni obravnavi pacientov v zdravstvu s pomočjo digitalizacije. Forum bo osredotočen na področji obravnave sladkorne bolezni ter kroničnih ran.

Na prvi dan dogodka bo otvoritvi foruma sledil pregled trenutne situacije v Sloveniji na področju regulative, vrednosti temelječe zdravstvene obravnave in terapij. Poudarek bo tudi na doprinosu 1. Foruma Medtech Slovenija k ureditvi posameznih področij. Seznanili se bomo z ekonomskim vidikom obravnave sladkorne bolezni ter primeri dobrih praks digitalizacije podatkov – iz Slovenije in tujine.

V popoldanskem delu programa bo okrogla miza, na kateri bo tekla razprava o uporabi digitalizacije in registrov za povečanje stroškovne učinkovitosti ter kakovosti obravnave sladkorne bolezni. Razprava se bo osredotočila na vprašanja, ali je mogoče uporabiti dobre prakse registrov iz tujine za izboljšanje dela ter ali digitalizacija omogoča boljše razumevanje same bolezni. Okroglo mizo bo moderirala Maruša Krkoč.

Na drugi dan dogodka, 29. septembra, bo predstavljena vloga društva DORS pri obravnavi kronične rane in njenem preprečevanju. Spoznali bomo evropske smernice na tem področju, ekonomski vidik obravnave bolnika in se seznanili s težavami, s katerimi se boliki s kronično rano soočajo.

Tudi temu bo sledila okrogla miza, ki bo obravnavala izzive pri financiranju materialov za oskrbo ran, izboljšavi oskrbe kronične rane ter urejenosti področja preventive in preprečevanja preležanin. Moderatorka krožne mize bo Melita Grumerec.

Udeleženci Foruma Medtech Slovenija bodo tudi na letošnjem dogodku imeli priložnost izmenjati mnenja, predstaviti dobre prakse ter iskati rešitve za izboljšanje obravnave pacientov.

Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj.