II. FORUM MedTech Slovenija

28. in 29. september 2023

NOVICE

2. FORUM MedTech Slovenija – 28. in 29. september 2023

Dva dneva vročih debat, novih idej, svežega znanja in učinkovitih rešitev

V Zbornici MedTech Slovenija držimo obljubo in uresničujemo cilje, ki smo si jih zadali skupaj. Tako se bomo tudi letos ponovno srečali na osrednjem dogodku naše strokovne skupnosti – na 2. FORUMU MedTech Slovenija. V kongresnem centru Domus Medica bomo v četrtek in petek, 28. in 29. septembra, v družbi priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakov spregovorili o številnih izzivih v zdravstveni obravnavi pacientov, ter jih v dialogu s ključnimi deležniki tudi konkretno naslovili.

Letošnje dogajanje bo kot vsebinska rdeča nit povezovala tema DOSTOPNA IN ENAKOVREDNA OBRAVNAVA UPORABNIKA ZDRAVSTVENIH STORITEV kot osnovna vrednota sodobne, zdrave družbe.

Ključni poudarki bogatega dvodnevnega programa bodo pod krovnima temama:

– regulacija na področju MDR in IVDR – osvežitveni pogled s strani MedTech EUROPE

– na vrednosti temelječa zdravstvena obravnava.

 Obe temi bomo letos podrobneje spoznali na področjih diabetesa, kronične rane in preprečevanja razjed (poškodb) zaradi pritiska, ter ob tem poudarili pomen digitalizacije, ki mu sledimo po vzoru tujine, o čemer bodo spregovorili tudi naši kolegi iz tujine.

Na dogodek se lahko prijavite tukaj: https://forum-medtechslovenija.gzs.si/prijava/

PROGRAM:

Posebno mesto bomo namenili:

 – dolgoročnemu ekonomskemu vidiku digitalizacije ter na vrednosti temelječe zdravstvene obravnave,

 – okroglim mizam o so-vplivanju preventive in kurative, kar bomo podkrepili s prikazom domačih in tujih praks,

 – ter prispevku digitalizacije oziroma registrov pri preprečevanju zapletov, povezanih z zdravljenjem kroničnih bolezni.

Obzorja nam bodo, med drugimi, pomagali razširiti:

 – dr. Petra Došenovič Bonča, izredna profesorica na Ekonomski fakulteti Ljubljana;

 – Anka Bolka, vodja področja za analitiko in razvoj ZZZS

 – Simon Verdonck, Market Access Senior Consultant Europe & Asia Pacific Alira Health;

 – dr. Scott Cunningham, soustanovitelj, direktor in tehnični direktor MyWay Digital Healts in starejši predavatelj na Univerzi Dundee; ter

 – prof. Michael Clark, komercialni direktor Welsh Wound Innovation Centre, specializiranega za obravnavo ran.

Prepričani smo, da lahko s sodelovanjem, konstruktivno debato in aktivnim oblikovanjem konkretnih rešitev izdatno prispevamo k boljšemu zdravju naše družbe ter višji kakovosti življenja za vse. Verjamemo tudi, da lahko prav vsak izmed nas s svojimi dejanji in znanji prispeva k tem pozitivnim spremembam, zato prisrčno vabljeni, da se nam pridružite!

Več o programu: https://forum-medtechslovenija.gzs.si/program/

OD BESED K DEJANJEM

FORUM MedTech Slovenija smo prvič organizirali lani kot prvo slovensko konferenco o pomenu inovativnih terapij in medicinskih tehnologij za učinkovito zdravstveno oskrbo. Želeli smo si izpostaviti teme, ki so pomembne za zdravstvo, industrijo medicinskih tehnologij, paciente in družbo kot celoto. A o tem nismo želeli le govoriti, s svojim delovanjem želimo prispevati h konkretnim spremembam. Na letošnjem FORUMU se bomo zato za trenutek ozrli tudi nazaj.

VABILO SPONZORJEM

Osrednji dogodek naše strokovne skupnosti 2. FORUM MedTech Slovenija je namenjen vsem deležnikom, ki delujejo na področju zdravstva in medicinskih tehnologij – od odločevalcev, gospodarstvenikov, predstavnikov politike, javnih ustanov, medicine in pacientov. 2. FORUMU MedTech Slovenija se lahko pridružite tudi kot partner dogodka ter izkoristite izjemno priložnost za predstavitev vašega delovanja udeležencem.

Na voljo vam je več različnih sponzorskih paketov – zlati, srebrni in bronsti, seveda pa smo pripravljeni prisluhniti tudi vašim željam in za vas pripraviti paket po meri. Za več informacij se lahko obrnete na kolego Jerneja Tomazina na naslov medtechtrzenje@gzs.si. Več o sponzorskih paketih: https://forum-medtechslovenija.gzs.si/sponzorji/